19.12.2013

Joulukalenteri - luukku 19

Päivän kysymys:
Onko hevostelu aina ollut sinun juttusi vai onko kokeiltu muitakin harrastuksia? Jos sinun pitäisi valita jokin hevosiin liittyvä uusi harrastemuoto (esim. raviurheilu/kenttäratsastus/vikellys tmv.) jota et siis jo tee mikä se olisi?

On kokeiltu kaikenlaista. Aloitin pianon soiton hyvin hyvin pienenä ja sitä sitten jatkuikin 10 vuoden ajan, kunnes vaihdoin kitaraan. Kitaran parissa kuitenkin viihdyin vain muutaman vuoden. Nyt molemmat soittimet könöttää pölyyntymässä nurkassa. Välillä toki innostun soittamaan, mutta hyvin harvoin.

Salibandyn aloitin seiskaluokalla ja sillä tiellä ollaan edelleen, pian 9 vuotta pelattu ja edelleen jaksaa peleistä innostua. Jääkiekkoa kävin kokeilemassa joskus yläasteikäisenä, mutta koska vanhemmat eivät olleet kiinnostuneita harrastuksestani ei se onnistunut. Varusteet ja laji kuitenkin maksaa paljon.

Eläimet löysin vasta keväällä 2009. Siis muut eläimet kuin koirat ja kissat, joita meillä oli ollut. Ratsastaminen oli aina tavallaan kiehtonut minua, mutta en ollut käynyt kuin pari kertaa hevosen selässä. Vanhempani eivät olleet innoissaan tästäkään harrastuksesta, mutta tätä he eivät voineet estää. Ainakin kävin heidän kanssaan viikonloppuisin mökillä ja olin ulkona hoitamassa eläimiä ja liikkumassa. Eläinten hoidosta ja tallitöistä sain palkaksi syödä tilalla ja ratsastaa, toisinaan myös sain kananmunia ja pupunpoikasia oli tarjolla niin paljon kuin olisi mahdollista ottaa. Tällöin meille tuli Nekku ja Tähti, josta lähti siis pupuharrastukseni. Pian kuvioihin astui tämä ihana keltainen jolla pääsin tosissaan harjoittelemaan ratsastusta. Haasteeksi sain myös kokeilla suomenhevosta nimeltä Vekku.
Nekku ja Tähti
Haluaisin kokeilla paljon erilaisia lajeja hevosen kanssa. Rakastan ajatusta rekiajeluista, sitä olisi mukava kokeilla Petterin kanssa. Kerran olen päässyt ajamaan reellä ja vieläpä metsään pimenevässä illassa Konijänkän kotieläintilalla ihanalla suomenhevosella. Se oli mahtavaa. Myös haluaisin hypätä maastoesteitä, mutta myös ns. työajoa olisi mukava kokeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti