20.10.2013

Mahtava viikko!

Tiistaina päästiin vihdoin hyppäämään ja satulan kanssa! Odotukset ei tosin ollut korkealla, sen verran että jätkä menisi jokusen puomin yli. Aloitettiin puomeilla joista siirryttiin sitten renkaisiin. Petterihän tunnetusti kiertää esteitä eikä ole kovin hyvä hyppäämään, joten renkaat oli erittäin hyvää alkujumppaa. Ponin oli pakko hypätä. Seuraavaksi lisättiin mukaan ns. portti, ja ehkä kaikkien ihmetykseksi siitä mentiin yli ilman kiemurtelua ja esteen hajottamista! Alun mahtava fiilis katosi, kun Petteri lopetti keskittymisensä. Jouduin hakemaan raipan muistutukseksi, että sitä käytetään, jos ei totella. Ei tarvinnut käyttää kun poika innostui uudestaan ja pystyimme hyppäämään muutaman ennen kuin lopetimme. Korkein este oli n. 50cm.

Keskiviikkona juoksutin Petterin pessoalla. Keväällä viimeksi poni juoksutettu apuohjilla ja eihän hän antanut periksi ennen kuin näytin. Käynnissä sujui todella hyvin, ravissa vähän heikommin. Molemmille uusi juoksutusväline, mutta tästä on hyvä lähteä jatkamaan.

Torstaina lumisateessa pidin ratsastustunnin meidän vakikävijälle. Peruutuksia ja siirtymisiä. Pysähdykset olivat pojalle vaikeita, mutta hyvin niistä selvittiin. Illemmalla varustin vielä kärryt perään ja lähdimme maastoon Oskun ja Oskun "vuokraajan" kanssa. Ihana lenkki pienesti lumisessa maisemassa, rauhallisesti mentiin vaikka pojilla tuntui olevan todella paljon energiaa. Maa ei ollut jäässä joten pääsimme hyvin ravailemaan.

Perjantaina pidin tunnin Oskun vuokraajalle. Vähän maapuomeja ja laukannostoharjoituksia ja paljon ympyröitä. Muiden on todella vaikea nostaa Petterin kanssa laukka. Johtuneeko siitä että ohjista ei saa yhtään vetää? Jätkä meni taas todella mallikkaasti!

Lauantaina lähdin Oton ja Oton omistajan ja Oskun ja Oskun vuokraajan kanssa lenkille, muut menivät kärryillä ja minä selästä vaihteeksi. Radalla yhteensä 5 kierrosta, yksi oikeinpäin Oton kanssa, ja Petteri taas yritti portista pihalle tähän suuntaan. Otimme muutaman kiitolaukkapätkän ja nyt vasta olisimme valmiita laukkakisoihin! Nyt poika juoksi niin kuin ennen. Keväällä seuraavan kerran jos vaan sarja tulee. Pesun kautta Petteri pääsi vielä ulkoilemaan. Toivottavasti tämä ei ollut vielä viimeinen yhteinen lenkkimme radalla!

Sunnuntaina sai Petteri viettää ansaitun vapaansa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti