31.1.2014

Poninpoika sairastaa...

Ei ollut matoja, tai jos oli niin ne ei ainakaan saanut Petteriä "kuolaamaan". Alkuviikosta syötin viime keväästä jääneen lääkkeen lopun ja kuurin loputtua juoksutin Pepan riimusta. Voi että sitä liman määrää mikä tuli alkuverkan aikana. Petteri ravasi ja suusta vaan valui kirkasta limaa. Keskutelin asiasta tallikavereiden kanssa ja tulin siihen tulokseen, että soitan eläinlääkärille ja toivon että saisimme jotain lääkettä. Kyselin vielä lisää kavereilta, joilla on omia hevosia, ja päätin soittaa ensin paikalliselle ell. Kauan kyllä mietin mitä sanon vakuuttaakseni lääkärin, lopulta keksin. Jos kerran limaa irrottavalla lääkkeellä tulee limaa enemmän, niin ehkäpä sillä saamme jotain. Ja kyllä, Ventipulmin ja syksyn tähystys vakuutti meille Spytolysiniä. Nyt toivotaan parasta! 10pv kuuri ja ahkeraa liikutusta, nyt luulisi liman saavan kyytiä!


Petteri on liikkunut erittäin ahkerasti kuluvalla viikolla. Maanantaina kävin ensin humputtelemassa päivällä maastossa ja illalla juoksutin liinassa pellolla. Virtaa riitti vaikka muillekin. Tiistaille riitti yksi lenkki maastossa, vaikka aika reippaasti menimme, poni ei silti ollut kovin hikinen.. Keskiviikkona aamulla yritin juoksuttaa liinassa, mutta koska poika ei totellut, heitin satulan selkään ja ratsastin. Jollain taisi olla hiukan huono päivä kun yritti mua ojaan tiputtaa. Nooo.. jos aamulla meni huonosti, poni oli aivan erilainen illalla. Koska jätkä oli tyhmä aamulla, joutui illallakin ratsastukseen. Ainoa kömmähdys mitä tapahtui oli se, että minä liukastuin selkään mennessä purupaalin päältä ja lensin selälleni! Selkään asti en kerennyt, mutta kerrankin pysyi sentään ohjat kädessä! Kovasti Pepa yritti alkuun vaan juosta, mutta muisti varmaan aamuisen ja päätti alkaa kuuntelemaan mitä pitää tehdä. Olisin varmasti muuten ratsastanut koko yön jos poni olisi ollut yhtä jäärä kuin aamulla! Onneksi ei tarvinnut mennä kuin reipas 30min. Ei väsymyksen merkkejä havaittavissa vaikka aamulla poni oli aivan hiestä märkä ja illalla vähän kaulalta.

Virtaa riittää joten ruokaa pitää ilmeisesti jostain yrittää nipistää, en kyllä tiedä mistä. Toinen vaihtoehto toki on yrittää ehtiä liikuttaa kaksi kertaa päivässä, mutta helpompaa olisi jos poni ei olisi niin energinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti