7.1.2014

Petterin joululoma

Mikä loma? Ei Petterillä ainakaan. Tuplasin nimittäin jätkän liikunnan, aamulla n. 8km ja illalla sama. No, ainakin talvikarvaa irtosi ja maha pieneni.

7:30 ukko lähdössä matkaan
Elikkäs, kulkupelinäni harjoitteluun toimi mikäs muu kuin hevonen eli Petteri. Noin 7:30 startattiiin pimeään aamuun joko ratsain tai kärryillä. Kuten kuvasta näkyy, poni oli varustettu hyvin heijastimilla ja kuskilla oli vielä kypärälamppu että näki eteensä. Matkaan kului tunti, joskus vähän yli ja joskus vähän ali. Yhtenä laiskana aamuna matkasimme melkein 1,5h! Perillä jätkä sai loput aamuheinät ja lämmintä melassivettä. Noin 11 aikaan heitin jätkän ulos päiväunien jälkeen ja vaihtelevasti lähdimme kotimatkalle 14-17. Mukavaa oli varmasti myös Pepalla, saihan siivota tarhasta yöllisen asukin jämäheinät + painella kotiin niin lujaa kuin jaloistaan pääsi.

Toysetin kanssa Petteri vuorotteli tarhaa. Ehkäpä maailman kiltein ori! Ihan huippu.
Toysetilla on samaa ongelmaa kuin Petterillä, nimittäin limaa keuhkoputkessa ja kukaan ei osaa sanoa mistä johtuu ja miten sen saa pois. Tosin, tämä kaveri on nyt siinä pisteessä että aina ennen lenkkiä höyrytetään parikymmentä minuuttia. Toysetti ainakin minulle opetti sen, että hevosista voi saada, sukupuoleen katsomatta, mahtavia yksilöitä oikeissa käsissä. Ja tämä kaveri siis 4w.

Asteri, ainoa eläin jolla pääsin ajamaan.
Mikä ehkä parasta, pääsin pitkästä aikaa ajamaan hevosta! Siis ihan oikeaa hevosta ja vieläpä suomenhepoa! Vauhti ei tosin ollut päätähuimaavaa, ainakaan kuin hetkisen, tällä kaverilla myös selittämätön ongelma. Kaikkea on tutkittu, mutta mitään ei ole löydetty ja jos nelivuotias ei pysty juoksemaan kuin pienen pätkän reippaammin, väsähtää sen pätkän jälkeen totaalisesti eikä kestä kuin yksinkertaisimman ruokinnan niin kaikki ei ole kunnossa. Mutta pääsimpähän ajamaan! ..ja Petteri "tykkäsi" katsella tarhassa. Itsehän tyhmäili ajaessa, että aloitamme alusta koko homman, juhuu...

Seiska, ihastuin tähänkin tammamammaan.
Seiska oli niin raasu, ulkoilee yöt ja nukkuu päivät. Kuorsaa karsinassa pitkällään eikä välittänyt vaikka karsinan ovea avasi ja lakaisi sinne. Päiväheinäajan tamma kyllä tietää ja odottelee ovella valmiina. Ja mikä parasta, tarhaili välillä Toysetin tarhassa ja on myös tuon samaisen orin seinänaapuri.

Mahtavat 10pv ja opittu paljon kaikenlaista, mm. Petterin kavio-ongelmat johtuu hyvin todennäköisesti hiekka- ja mahaongelmista. Tosin, jouduin tehdä raskaan päätöksen ja lyötiin Petterille takakengät takaisin siihen asti että ehkä tulee lunta eikä ole enää niin liukas. Ei nimittäin pysy pystyssä enää missään, mitenkään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti