1.8.2014

Klinikalla osa 3

Loppuihan se itsehillintä. En pystynyt enää katsomaan ponia, jonka jalka on niin turvonnut että sen näkee kaukaa. Romahdin siis yhtenä päivänä kun hain pojan käytävälle hoidettavaksi ja soitin klinikalle kysyäkseni, mitä tuon kanssa pitäisi tehdä ja onko ylipäätään mitään tehtävissä. Kerrottuani tilanteen, meinasi heppu puhelimen toisessa päässä, että voi olla vanha vaiva tai sitten hankkarin päässä jotain. Ei muuta kuin kuskille soitto ja varattiin aika seuraavalle päivälle eli 21.7. Ja kuten jokainen osaa laskea niin ei ollut kulunut kuukauttakaan viimeisestä klinikkareissusta. Ei kiva...

Klinikka aamuna Petteri teki vielä ratsastustunnin. Silloin en itse edes muistanut enää, että olimme iltapäivällä klinikalle matkaamassa. Ennen klo 15 olimme Laukaan klinikan pihassa ja jäimme odottelemaan tuomiota. Vihdoin ja viimein pääsimme sisään ja kohta eläinlääkäri saapuikin kyselemään lisätietoja ja kokeilemaan jalkoja. Taivutettiin etuset. Meni huomattavasti paremmin kuin viimeksi. Vej oli enää vain 1/5 ja oej 0/5. Menimme vielä maneesiin juoksuttamaan ympyrällä. Vej oli nyt 2/5. Hoitava eläinlääkäri meinasi, että Petteri on vaan niin lihava ettei jalat kestä. Piikitti molemmat etuset vuohisesta ja polvitaipeesta. Polvitaipeessa oli niin paljon nestettä, että se tuli ulos kun ell laittoi piikin. Mainitsi myös että kuvissa näkyi muutosta kehärenkaassa, mutta sanoi ettei tarvitsisi huolehtia. Kuvia en kuitenkaan saanut edes pyynnöstä mukaan.

Ehkä siis vaan luotamme, ettei tarvitse olla huolissaan (vaikka olen silti). Hoitona jokaisen liikutuksen jälkeen kylmäys vedellä molempiin etusiin, jonka jälkeen laitetaan savet. Liikutuksen aloitettua jalat ovat pysyneet ihan ok kunnossa, hieman oej on ollut turvoksissa, mutta ylempää jalat ovat hyvin kuivat. Nyt en vie ponia enää klinikalle ennen kun se vikoo. Olkoot jalat turvonneet jos ovat hoidosta huolimatta. Tottahan se on, että Petteri on lihava, mutta ei läheskään niin lihava kuin mitä on aiemmin elämässään ollut ja se on jo jotain. Alle kuukaudessa myös painoa on lähtenyt valtavasti ja poni on kiinteytynyt. Nyt pitäisi vain jotenkin saada poni laihtumaan (kiinteytymään) ja samalla pitää jalat kuivina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti