18.4.2014

Kieli kiinni

Kohta kolmisen viikkoa ollaan menty kieli kiinni ja limaa ei ole tullut suusta, tai ainakaan samoja määriä mitä aiemmin. Taisimme vihdoin saada oikean diagnoosin eläinlääkäriltä. Laukaan eläinlääkärikään ei löytänyt Petteristä mitään ihmeellistä, hän epäili kurkunkannen toimivan väärin. Sylkirauhaset ja imusolmukkeet olivat myös turvoksissa, syytä siihen ei tiedetty. Mitään neuvoja emme saaneet, eikä verikokeita suostuttu ottamaan edes varmuuden vuoksi. Myöhemmin luin netistä monesta eri lähteestä, että kieli ja suu kiinni. Kokeiltiin ja toimi. Tällä viikolla juoksutin pojan ilman kielisidettä pelkästä riimusta ja röhinän jälkeen valui kuola suusta. Toivoisin silti, että mahdollisesti kesällä laitumelle siirtymisen jälkeen otettaisiin verikokeet jos sylkirauhaset ja imusolmukkeet ovat yhä turvoksissa.

7.4. hypittiin hieman ojan yli juoksutuksen yhteydessä. (Kuva: Viivi)
Jonka jälkeen oli hyvä pukitella liinassa ja harjoitella laukannostoja. (Kuva: Viivi)

11.4 sain kaverit suostuteltua vikeltämään Petterillä. Poika käyttäytyi taas erinomaisesti! Ei piitannut mitään vaikka seisottiin selässä, mentiin kaksi päällä oikein ja väärinpäin käynnissä ja ravissa, laukkaakin kokeiltiin kaksi päällä oikein päin. Lopuksi jokainen pääsi vielä hyppäämään ojan yli, tällä kertaa Petterin peppukaan ei noussut taivaisiin.

Keskiviikkona 16.4 uskaltauduin vihdoin ajamaan yli kuukauden tauon jälkeen. Olin tehnyt hyvän suunnitelman ja toivoin todella sen toimivan. Onneksi tallillla oli irtipäästäjä ja pääsimme tallista hyvin. Menimme koko matkan pientä hölkkää ja testailin, minkälaisella päällä Petteri oli. Onneks joutsenia ei näkynyt, huudoista poika ei onneksi välittänyt. Päätin kääntyä 4,5km jälkeen turvallisesti pellon kautta käynnissä kaikessa rauhassa ja jatkoin heti ravilla tielle päästyäni. Odotin hirveää kiihdytystä, mutta sitä ei tullut koko matkalla. Ihanaa! Nyt pystyn taas ajamaan, tosin taktiikkaa muuttamalla, että pääsemme hieman reippaamminkin. Ehkä meidän molempien traumat on nyt mennyttä ja ajaminen on taas mukavaa kaikin puolin molemmille : ) ..tai sitten Petteri ei vain jaksanut keppostella..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti