18.6.2014

Uusi talli, uudet kujeet

Kujeet tosiaankin. Muutimme minun työssäoppimispaikalle Laukaan Valkolaan 1.6. Petterille luvattiin tarhapaikka, mutta pihatosta ei ollut mitään puhetta. Olin luullut, että talli on karsinatalli, mutta positiivisesti yllätyin kun kaikki hepat asuivatkin pihatoissa. Petteri sai ihan oman pihaton minitarhalla, josta pääsee portin aukaisemalla laitumelle. Hetken annoin pojan kotiutua, kunnes lähdimme tutkimaan maastoja.
1.6.2014  
Heti kun lähdin tallin pihasta Petteri alkoi huudella ja aina kun joku vastasi, hirnuminen vain yltyi. Poika tuntui olevan niin innoissaan, kulki kuin mikäkin ori. En ollut uskoa silmiäni kun pääsin pidemmälle tietä pitkin. Maisemat olivat niin mahtavat! Tiet olivat hyvässä kunnossa ja metsäpolkuja lähti joka suuntaan. En tiennyt mihin mennä, jatkoin vain suoraa tietä pitkin ja lopulta käännyin takaisin ja menin toista kautta tallille. Tottakai minun oli pakko tutustua lehmiin:
1.6.2014 Petteri tutustuu lehmiin
Ensimmäisella viikolla ukkonen yllätti meidät. Yllätyin kun hevoset jäi ulos ukkoseen, mutta eniten minua jännitti kuinka Petteri käyttäytyy. Olin valmis hakemaan pojan sisälle, mutta turhaan. Edellisten myrskyjen aikana poika on ollut aivan vauhkoja ja nyt tämä ei piittaa mitään! Ainoastaan siinä vaiheessa kun lantalan kattoon osui salama.
6.6.2014 Petteri nauttii ukkosmyrskystä
Sunnuntaina kävimme ensimmäisella neljän tunnin retkellä. Mukana oli aloittelijoita, joten meno oli kuntoutuksessa olevalle oikein hyvä. Menimme paljon käyntiä ja muutaman todella lyhyen ravipätkän. Pysähdyimme laavulle syömään eväät, jonka ajaksi hevoset sidottiin kiinni puiden väliin vedettyyn naruun. En ollut uskoa, kun Petteri jäi kiltisti seisomaan eikä edes yrittänyt syödä eikä pyöriä. Poika otti siinä päiväunet, että oli taas virkeä lähtemään kotimatkalle.
8.6.2014
Ja olihan maanantaina ansaittu vapaa päivä:
9.6.2014
9.6.2014 Petteri ja Peikko



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti